Natuurlijk je haar verzorgen

Ik weet niet hoeveel onnodige dure producten ik in mijn leven wel niet heb  aangeschaft omdat ik dacht dat dit mijn haar voorgoed af zou helpen van futloze droogte en beschadigingen, Ik was veel geld kwijt én veel tijd met het in model brengen van mijn haar naderhand. shampoozeepenwaxgel

Natuurlijk willen veel kappers en fabrikanten zoveel mogelijk producten verkopen. Dat brengt geld in ’t laadje! Er worden dus allerlei (onnodige) producten bedacht die je zou moeten kopen: naast shampoo heb je nodig: haarversteviger, conditioner, crèmespoeling, wax, gel, haarspray en een haarmasker. En vergeet vooral niet alle apparaten van stijltang tot krultang en haardroger. Onze hele badkamer staat overigens vol met allerlei prulletjes en spulletjes waarvan je 2/3 of misschien wel meer helemaal niet nodig hebt!

Maar goed, even terug naar het onderwerp ‘haar’. Ik zal je zeggen wat ik tegenwoordig alleen nog maar gebruik:

 • haarzeep, bijvoorbeeld aleppozeep of  werfzeep
 • zelfgemaakte haarwas / stylinggel
 • soms een föhn

Mijn haar ziet er beter uit dan ooit, deels doordat ik het tegenwoordig alleen nog maar verf met natuurlijke plantenkleuringen en deels omdat ik dus mijn haar verder ook niet meer agressief (lees: met allerlei chemische toevoegingen) behandel. Uiteraard helpt het ook om je te voorzien van goede voeding; veel groente en fruit en natuurlijk biologisch!

Veel succes!

2 reacties op “Natuurlijk je haar verzorgen”

 1. Anne-Mieke Faas Avatar
  Anne-Mieke Faas

  Hallo, het liefst wil ik ook zo natuurlijk mogelijk, maar is aleppozeep voor ieders haar? Ik heb onrustig, droog dik haar en bijvoorbeeld oliën maakt het alleen nog zwaarder. En hoe zit het met conditioner? Hoor graag uw reactie hierop. Hartelijke groeten Anne-Mieke.

  Like

  1. Aleppo zeep is voor ieders haar. Je lunt daarna wat biologische appelazijn (verdund met water) erdoorheen doen met een plantenspuit. Kijk uit dat het niet in je ogen komt. Hiermee worden de haarschubben weer afgesloten en krijg je glans in je haar. Bovendien verwijdert het eventuele zeepresten in je haar.
   Succes en groetjes!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s